Штампати
Почела рехабилитација магистралног пута М4, Пријдор – Бања Лука
Датум: 10.03.2021

Давор Кострешевић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' д.о.о. Бања Лука заједно са Драганом Станимировићем, помоћником министра саобраћаја и веза и Далибором Павловићем, градоначелником Приједора данас је званично увео  извођача радова конзорциј ''Приједорпутеви/Козарапутеви'' у радове прве етапе  рехабилитације магистралног пута М4, Приједор –Бања Лука. 
Давор Кострешевић је нагласио да је обзиром на повећану фреквенцију саобраћаја на овом путном правцу и повећан број саобраћајних незгода на потезу магистралног пута М4, од Приједора до Бањалуке, рехабилитација постала готово од стратешког значаја.
"Рехабилитација ће се радити у три фазе: Козарац – Ламовита, Ламовита – Ивањска и Ивањска – Шарговац, селективно, према приливу финансијских средстава. У овој години Јавно предузеће `Путеви Републике Српске` има намјеру да за рехабилитацију овог дијела путног првца издвоји око осам милиона КМ", рекао је Кострешевић у Козарцу гдје је озваничен почетак радова.
Кострешевић је навео да  дужина обухвата 37,5 километара, а да је предност у техничко-технолошком смислу то што ће се завршни слој асфалта радити од сплитмастикс асфалтне мјешавине што побољшава карактеристике путних комуникација.
"Саобраћај ће, нажалост, бити затворен због технологије извођења радова и вршиће се алтернативним обилазним правцем кроз насеље од понедјељка. Само трајање у овом моменту зависи од динамике радова, али гледаћемо да га сведемо на најмању могућу мјеру. Овом приликом апелујем на учеснике у саобраћају за стрпљење и да у старту планирају своје вријеме", поручио је Кострешевић.
Драган Станимировић, помоћник министра саобраћаја и веза, као и градоначелник Приједора Далибор Павловић сложили су се да ово једна од најоптерећенијих саобраћајница, са неколико опасних мјеста чијом ће рехабилитацијом бити повећана безбједност саобраћаја и свих учесника у саобраћају, али и путна комуникација према Бањалуци. 
Радови рехабилитације изводиће се у наредних 18 мјесеци, у три етапе: Етапа 1.: Козарац –Ламовита, дужина: 8,739 км; Етапа 2.: Ламовита- Ивањска,  дужина: 12,609 км; Етапа 3.: Ивањска –Шарговац, дужина: 16.070 км. Вриједност инвестиције износи 22 милиона КМ.