Штампати
У саобраћај пуштена Улица Ивана Горана Ковачића у Бањој Луци
Датум: 15.03.2021

Давор Кострешевић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' д.о.о. Бања Лука заједно са Недељком Ћорићем, министром саобраћаја и веза и Миладом Шукалом, савјетницом градоначелника Бање Луке пустили су данас званично у саобраћај Улицу Ивана Горана Ковачића у Бањој Луци, чиме је у саобраћај пуштен спој између кружног тока на магистралном путу М16 и кружног тока на М4, односно, спој тзв ''источног'' и ''западног'' транзита. 
 
Пуштајући у саобраћај ову улицу, посебно је наглашено да су реализовањем радова на овој саобраћајници рјешени озбиљни проблеми у пропусној моћи овог пута, те да је вођено  рачуна и о безбједности пјешака и бициклиста. 
 
Давор Кострешевић, вд директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' д.о.о. Бања Лука изразио је задовољство због реконструисања  ове саобраћајнице и рекао да јеову инвестицију у цјелости финансирало Јавно предузеће, уз подршку Владе Републике Српске. 
 
''Надам се да ће бити сведене на минимум гужве у саобраћају које су биле на овом потезу, а наше предузеће ће у овом смислу на једнак начин бити на услузи свим локалним заједницама у Српској, у складу са финансијским могућностима'', нагласио је Кострешевић. 
 
Улица Ивана Горана Ковачића сада се у већем дијелу састоји од четири саобраћајне траке са пјешачким стазама, бициклистичком стазом са десне стране  коловоза и аутобуским стајалиштима.