Штампати
Почела рехабилитација дијела магистралног пута првог реда М101, дионица Бања Лука (Рударска)- Топлице
Датум: 09.04.2021

Рехаблитација дијела магистралног пута првог реда М101 (стара ознака магистрални пут М16), дионица Бања Лука (Рударска)- Топлице у дужини од 0,5 км, започела је данас у Бањој Луци увођењем извођача радова ''Нискоградње'' Лакташи у радове. 
 
Давор Кострешевић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' д.о.о. Бања Лука рекао је да ће бити примјењена три типа рехабилитације саобраћајнице, у зависности од типа оштећења. 
 
''У току ове године ће бити припремљене и све процедуре за наставак рехабилитације овог магистралног пута према улазу у Бањалуку, који је такође у веома лошем стању'', истакао је Кострешевић. 
 
Вриједност ове инвестиције износи 456.244,63 КМ. Према ријечима вршиоца дужности директора Јавног предузећа, ово је још један у низу пројеката које Јавно предузеће самостално финансира, чиме се потврђује да и у отежаним околностима
 
Јавно предузеће покушава да задовоље све ургентне потребе локалних заједница у Републици Српској. 
 
Кострешевић је грађане позвао да буду стрпљиви и толерантни, јер ће у вријеме извођења радова бити измјењен режим саобраћаја, те ће се возачи упућивати на алтернативне правце.
 
Рок за извођење је 60 календарских дана од дана увођења извођача у радове.