Штампати
Почели радови реконструкције и семафоризације раскрснице на магистралном путу М4
Датум: 27.04.2021

Давор Кострешевић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' д.о.о. Бања Лука данас је званично увео извођача предузеће ''Козарапутеви'' д.о.о. Бања Лука у радове реконструкције и семафоризације раскрснице магистралног пута М4, дионица Ивањска –Шарговац и локалног пута Залужани-Драгочај у насељу Рамићи/ Драгочај, чија је вриједност 342.994,50 КМ са ПДВ-ом, коју у потпуности финансира Јавно предузеће. 
 
Давор Кострешевић, вд директора нагласио је да се новим пројектним рјешењем дефинише увођење треће траке. 
 
''Налазимо се на мјесту гдје је нашим анализама утврђено да је повећан број саобраћајних незгода. Новим пројектним рјешењем дефинише се увођење треће траке која би омогућила возачима скретање улијево. Ако се узме да ће све бити регулисано семафоризацијом, увођењем пјешачких стаза и банкина, можемо рачунати да ће безбједност учесника у саобраћају бити подигнута на виши степен'', рекао је Кострешевић.
 
Овај пројекат заједно реализују Јавно предузеће ''Путеви Републике Српске'' д.о.о. Бања Лука и град Бања Лука. Јавно предузеће је инвеститор реконструкције и провело је тендерску процедуру избора извођача, док је град обезбједио пројектну документацију.
 
Извођач радова ''Козарапутеви'' д.о.о. Бања Лука има рок од 90 календарских дана да заврши данас започете радове.