Штампати
Обилазак радова на дионици пута Чокорска Поља –Сарачица
Датум: 22.07.2021

Давор Кострешевић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' д.о.о. Бања Лука данас је заједно са Милорадом Додиком, српским чланом Предсједништва БиХ обишао радове на изградњи и модернизацији пута Чокорска Поља – Сарачица у Бaњој Луци за чију је реализацију Влада Републике Српске обезбиједила 2,5 милона КМ. 
 
Приликом обиласка радилишта на којем је почело асфалтирање, Кострешевић је нагласио да је пројектом предвиђена изградња и модернизација пута у дужини од 3,3 километра, с тим да ће се завршавати и дијелови на почетку и крају трасе, за које ће се обезбиједити додатна финансијска средства. 
 
''Крајем прошле године били смо на овом мјесту у сасвим другачијем амбијенту. Тада када смо почели радове на овој путној комуникацији било је много сумњи у даљи ток пројекта. Али, данас се налазимо на другачијој врсти комуникације, која је потпуно у складу са оним што је тада речено и испуњава критеријуме вишег ранга пута'', рекао је Кострешевић новинарима. 
 
Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ, приликом посјете градилишту истакао да је евидентан напредак који гарантује да ће радови бити завршени до краја године, као и да ће ова путна комуникација имати и све потребне садржаје. 
 
Додик је посебно нагласио да овај пут није у надлежности Републике Српске, него Града Бањалука, али да је Влада Републике Српске прихватила да радове финансира у цјелини од 2,5 милиона КМ, те да ће за додатне радове бити обезбјеђено додатних до милион КМ.