Штампати
Почетак радова рехабилитације на М-101, Бања Лука (Рударска) – Топлице
Датум: 23.07.2021

Давор Кострешевић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' д.о.о. Бања Лука и Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ данас су званично увели предузеће ''Нискоградња'' а.д. Лакташи у радове радове рехабилитације магистралног пута првог реда М-101 (стара ознака магистрални пут М-16), дионица Бања Лука (Рударска) – Топлице'' у дужини од 2,6 км. 
 
''За град то значи велики напредак јер овим покривамо све улазе који би били на неки начин обновљени и задовољавали све оно што град као Бањалука треба да има'', изјавио је Кострешевић новинарима. 
 
Кострешевић је навео да је у техничком смислу ријеч већим дијелом о радовима рехабилитације коловоза, које подразумјева уклањање горњих слојева асфалтних дијелова и њихова замјена у два слоја. Потом је присутнима појаснио да су на дијеловима моста и у близини огромне деформације, те да ће се на том дијелу саобраћајнице ићи на реконструкцију и замјену тампонских слојева дубине 30 до 40 центиметара, те додавање још једног слоја. 
 
''Ширина ће износити шест и по метара уз банкине које би износиле пола метра са сваке стране, у проширењима у кривинама та ширина ће да буде и већа. Дужина је 2,6 километара, а рок извођења радова је стављен календарски 90 дана, међутим мислим и очекујем да ће сигурно извођач радова ''Нискоградња'' као и на почетку саме дионице која је недавно отворена, све своје уговорне обавезе извести и прије'', истакао је Кострешевић. 
 
Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ рекао је да је ово пројекат од великог значаја за град Бању Луку, јер је потребно побољшати тај дио улаза у Бањалуку из правца Мркоњић Града. 
 
Вриједности ове инвестиције, коју финансира Јавно предузеће ''Путеви Републике Српске'' д.о.о. Бања Лука, износи 1.100.000 КМ, а рок за извођење радова је 90 календарских дана од дана увођења извођача у радове.