Штампати
Почела рехабилитација два магистрална пута М14 и М14.1
Датум: 01.10.2021

У мјесту Драксенић код Козарске Дубице, увођењем извођача конзорција ''Приједорпутеви/Козарапутеви'' а.д. Приједор у радове рехабилитације коловоза, данас је озваничен почетак радова на рехабилитацији два магистрална пута М14 и М14.1, дионице Козарска Дубица - Драксенић - Врбашка, чија је вриједност 10.250.000 КМ. 
 
Давор Кострешевић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' прецизирао је да ће радови на рехабилитацији бити извршени у дужини од 37 километара, те да покривају обухват од Врбашке на подручју општине Градишка до чворишта два магистрална пута у Драксенићу у Козарској Дубици. Реконструисаће се и пут од чворишта у Драксенићу до граничног прелаза у Доњој Градини, те километар пута од Драксенића према Козарској Дубици. 
 
Објашњавајући техничке карактеристике радова који ће се изводити, Кострешевић је нагласио да ће се вршити комплетна рехабилитација тог пута како би могао поднијети планирани обим теретног саобраћаја. 
 
''Пројектовано рјешење спроведено је на основу критеријума за тешки теретни саобраћај, те очекујемо максималну одговорност и извођача радова и надзора. Ми као инвеститор, Јавно предузеће ''Путеви Републике Српске'', учинићемо све да се овај пројекат доведе до краја на најбољи могући начин'', навео је Кострешевић. 
 
Кострешевић је додао да ће саобраћајница бити широка шест метара, те да инвестиција укључује и саобраћајну сигнализацију и одводњу воде са коловоза. 
 
''Рок извођења радова је 18 мјесеци, али очекујем од извођача радова да ће сигурно своје уговорне обавезе провести и прије, на задовољство свих који користе овај путни правац'', рекао је Кострешевић. 
 
Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић изјавио је новинарима да, као што је најављено прије неколико мјесеци, почињу радови на рехабилитацији те значајне путне комункације на задовољство мјештана Козарске Дубице, Градишке и свих корисника тих путева.