Штампати
Почетак радова рехaбилитације на дионицама регионалних путева Р446 и Р446а
Датум: 11.10.2021

На Палама је данас озваничен почетак радова рехабилитације на регионалном путу Р446, дионица Пале-Бистрица и Р446а, дионица Бистрица-Јахорина, у дужини око 12 километара, укупне вриједности 5,4 милиона КМ. Извођача радова, конзорцијум ''Козарапутеви/Бијељинапут'' званично су у радове увели Давор Кострешевић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' д.о.о. Бања Лука и Недељко Ћорић, министар саобраћаја и веза.  
 
Давор Кострешевић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' рекао је да је рок за извођење радова 90 дана, а због захтјевних процедура биће подијељен на три дионице. 
 
''У првој дионици изводиће се радови од Пала до чворишта на Тријангли, гдје се долази до споја са недавно рехабилитованим путем Јасик-Тријангла. Затим, долазимо до сепертине ''Осмице'', која се спаја са новим путем који је у фази изградње и његова дужина је око 1,3 километра. Путни правац даље иде према Олимпијском центру ''Јахорина'' и тиме обухватамо једну цијелину, чиме ће бити олакшана комуникацију од Пала до Јахорине'', објашњава Кострешевић. 
 
Кострешевић је нагласио да се пројекат у потпуности финансира из средстава Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'', које чини све да и у овом дијелу Српске да допринос и подршку рехабилитацији путних комуникација. 
 
Недељко Ћорић, министар саобраћаја и веза Републике Српске изјавио је новинарима да су данас обиљежили почетак радова на изградњи важне путне комуникације за грађане Источног Сарајева, која ће ријешити проблем који је постајао у претходном периоду. 
 
''Завршетком реконструкције овога путног правца, који ће бити спојен са недавно завршеним путом Јасик-Тријангла, град Источно Сарајево и општина Пале добиће нову међусобну путну комуникацију, која је изузетно значајна за становнике ових локалних заједница. Путна комуникација Пале - Источно Сарајево биће на високом нивоу и по питању безбједности саобраћаја'', наглашава Ћорић.