Штампати
Почетак радова рехабилитације магистралног пута М.6.1
Датум: 11.10.2021

Давор Кострешевић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' д.о.о. Бања Лука и Недељко Ћорић, министар саобраћаја и веза увели су данас извођача радова, конзорциј ''ХП Инвестинг'' Мостар/ ''Невесињепутеви'' Невесиње у радове рехабилитације магистралног пута М6.1. дионица граница РС/ФБиХ (Бакрачуша)-Невесиње, чиме је почела рехабилитација коловоза на дионици дугој 11 километара, а вриједност ове инвестиције је 3,3 милиона КМ.  
 
Говорећи о пројекту, Давор Кострешевић, вд директора Јавног предузећа, навео је да се ради о рехабилитацији путне комуникације до границе са Федерацијом БиХ, у дужини од око 11 километара, истичући је да је рок завршетка остављен флексибилан, али да се очекује да радови буду завршени за годину дана. 
 
''Вриједност овога пројекта је 3,3 милиона КМ у обиму да се задржава постојећи профил путне комуникације, али се укључује и обнова комплетне и хоризонталне и вертикалне сигнализације. Вршиће се и обнова одбојне ограде, периодично са ивичњацима, комплетна одводња и заштита мрежама од ерозије'', појаснио је Кострешевић. 
 
Када је у питању рехабилитација или реконструкција осталих путева у Херцеговини, Кострешевић је рекао да се у наредној години очекује већи инвестициони циклус и да ће се радити сходно могућностима и потребама.