Штампати
Презентација Извјештаја о провођењу превентивне активности на пружним прелазима
Датум: 10.11.2021

Кампања о превентивним активностима на пружним прелазима и њиховим укрштањима са путевима започела је у марту 2021. године, а према резултатима који су данас представљени ситуација је задовољавајућа, али се мора наставити радити на томе да сигурност буде још унапређена. 
 
Давор Кострешевић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' изразио је наду да ће након представљања извјештаја о кампањи ''Опрезни пазе на пружне прелазе'' бити утврђени конкретнији кораци у спровођењу мјера када је ријеч о подизању нивоа безбједности саобраћаја на овим прелазима. Истакао је да су сви прелази који се укрштају са магистралним и регионалним путевима на одређен начин обезбијеђени, било полубраницима и браницима, било саобраћајном и свјетлосном сигнализацијом. 
 
''Број незгода по том основу, у надлежности ''Путева'' је, генерално посматрано, сведен на минимум'', истакао је Кострешевић. 
 
Драган Зеленковић из ЈП ''Жељезнице Републике Српске'' навео је да ова фирма има 240 пружних прелаза у Републици Српској од којих је 23 осигурано свјетлосно-звучном сигнализацијом, браницима и полубраницима, а 13 механичким браницима. 
 
Представљању извјештаја о кампањи ''Опрезни пазе на пружне прелазе'' присуствовали су и стручна лица из: Министарства саобраћаја и веза, Министарства унутрашњих послова, Инспектората РС, Ауто-мото савеза РС и Главне службе за ревизију јавног сектора.