Штампати
Обилазак локације будућег моста преко ријеке Врбас у насељу Чесма у Бањој Луци
Датум: 28.01.2022

Давор Кострешевић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' д.о.о. Бања Лука заједно са Милорадом Додиком, српским чланом Предсједништва БиХ обишао је данас локацију на којој ће се градити нови мост преко ријеке Врбас у насељу Чесма у Бањој Луци. У поплавама 2014. године Врбас је однио тадашњи пјешачки мост који је постојао на том дијелу града. За изградњу новог моста у пуном профилу, Република Српска обезбједила је 5 милиона КМ.  
 
У разговору са становништвом тог насеља и новинарима, Милорад Додик је навео да је потребно што прије ријешити имовинско-правне односе, те направити ревидирани пројекат изградње моста, да би се могао расписати тендер. 
 
''Ово би требало да буде заједнички пројекат свих институција власти. Ријеч је о изградњи савременог моста дугачког 150 метара са пјешачким и бициклистичким стазама'', рекао је Додик.  
 
Додик је поновио да су средства у износу од 5 милиона КМ обезбијеђена, те упозорио да, уколико се буде чекало са почетком изградње моста до краја године, може се десити да буде потребно додатних милион или два милиона КМ. 
 
''Мост је веома важан да би се успоставила нормална саобраћајна комуникација са центром града из овог насеља у којем живи више од 6.000 становника'', рекао је Додик новинарима. 
 
Давор Кострешевић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' рекао је да је ово Јавно предузеће спремно да већ сутра потпише меморандум о разумијевању са градом Бањалука. 
 
''Међутим, за покретање било какве јавне набавке за извођење радова за које су ''Путеви Српске'' издвојили средства неопходно је да од града добијемо ревидиран пројекат, грађевинску дозволу, те ријешене имовинско-правне односе'', напоменуо је Кострешевић.