Штампати
Обустава саобраћаја на магистралном путу првог реда М I-108
Датум: 10.06.2022
Поштовани,  
 
У периоду од 11.06.2022. до 19.06.2022. године у оквиру радова рехабилитације коловоза на магистралном путу првог реда М I-108, дионица Ивањска-Шарговац, поддионица Ивањска-Драгочај, постављаће се завршни слој асфалта, због чега ће на овој дионоци у дужини од 9,9 километара, доћи до потпуне обуставе саобраћаја. 
 
У складу са рјешењем Министарства саобраћаја и ивеза и елаборатом, због потпуне обуставе, саобраћај ће се одвијати на слиједећим обилазницама: 
- Омарска-Бронзани Мајдан-Лауш-Бања Лука; 
- Приједор- Козарска Дубица-Градишка-Бања Лука.; 
На наведне обилазнице биће упућен сав теретни саобраћај, као и путници у транзиту. ; 
 
Према наведеном рјешењу Министарства саобраћаја и веза, саобраћај за локално становништво, јавни приградски превоз путника, као и возила хитних служби и ватрогасна возила биће преусмјерен на слиједеће локалне путеве: 
 
- Локални путеви 1. реда број 4 Поткозарје –Верићи и број 15 од магистралног пута М I-108 до Верића; 
- Локални путеви 2. реда број 2 Унис-Драгочај-Мишин Хан, број 12 Поткозарје-Јанковићи-Бранковац; 
- Локални путеви 3. реда број 49 Верић поље- магистрални пут М I-108 до локалног пута Поткозарје-Верићи, број 120 Мишин Хан-Липовци-Пријаковци и број 149 од магистралног пута М I-108 до центра МЗ Поткозарје.  
 
Моле се сви учесници у саобраћају, возачи, локално становништво, пјешаци и бициклисти да имају стрпљења и разумјевања за радове који ће се изводити и обуставу саобраћаја у наредних девет дана. Обустава ће у том периоду отежати саобраћај и кретање свих учесника у саобраћају, али ће се по завршетку радова добити квалитетно рехабилитована саобраћајница према свим грађевинским стандардима. 
 

 Рјешење

 Допунско рјешење