Штампати
Почетак реконструкције раскрснице на магистралном путу М19 у Сокоцу
Датум: 17.09.2022

Званичним увођењем извођача радова ''Романијапутева'' а.д. Соколац започели су радови реконструкције раскрснице на магистралном путу М19 на улазу у Соколац. У оквиру истог пројекта, започела је и рехабилитација магистралног пута М19, дионица Хан Пијесак- Соколац, чија је дужина 27,5 километара, а радови ће се изводити на четири дионице.  
 
Почетак ових радова озваничили су Давор Кострешевић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републлике Српске'' д.о.о. Бања Лука, Радован Вишковић, предсједник Владе Републике Српске и Милован Бјелица, начелник Сокоца. 
 
Реконструкција раскрснице на улазу у Соколац побољшаће безбједност и проток саобраћаја на овој дионци магистралног пута, истакао је Давор Кострешевић, вд директора Јавног предузећа на почетку свог обраћања.  
 
''Учинили смо све да се чују на најбољи начин потребе ове локалне заједнице и још једном се покаже и докаже да је предузеће ''Путеви Републике Српске'' у потпуности опредијељено да уважава потребе локалних заједница у Српској'', рекао је Кострешевић на озваничењу почетка радова на реконструкцији раскрснице. 
 
Давор Кострешевић, вд директора ЈП ''Путеви РС'' потврдио је да је започета и рехабилитација магистралног путног правца Хан Пијесак - Соколац. 
 
''Испоштоване су све процедуре и за њен наставак на дионицу Власеница - Хан Пијесак како би се остварио континуитет на правац Зворник - Власеница који је већ реконструисан'', навео је Кострешевић и додао да је рехабилитацијом овог путног правца предвиђено проширење гдје то захтијева терен, укључујући и постављање банкина, што ће допринијети бољем протоку и безбједности саобраћаја. 
 
Вриједност реконструкције раскрснице на улазу у Соколац из правца Сарајева је 621.459 КМ, док је вриједност рехабилитације магистралног пута Хан Пијесак - Соколац - Подроманија 10.679.143 КМ, а инвеститор је Јавно предузеће ''Путеви Републике Српске''. Радови реконструкције раскрснице треба да буду готови у наредних 90 дана, док је рок за рехабилитацију М19 36 мјесеци.