Штампати
Почела рехабилитација МI - 106
Датум: 18.09.2022

Давор Кострешевић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' д.о.о. Бања Лука заједно са Милорадом Додиком, српским чланом Предсједништва БиХ увео је данас званично извођача предузеће ''Нискоградња'' д.о.о. Лакташи у радове рехабилитације магистралног пута првог реда МI-106, дионица Градишка- Нова Топола –Клашнице са изградњом три кружна тока.  
 
Давор Кострешевић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' рекао је да данас званично започињу радови на дионицу дугој 33 километра вриједни 27 милиона КМ, са роком изградње 36 мјесеци.  
 
На почетку ове свечаности, Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ рекао је да малим путевима људи одлазе, а великим долазе у Републику Српску.  
 
''Када завршимо овај пут, вјерујем да ће он моћи да издржи неколико деценија и да неће бити потребна његова нова рехабилитација'', рекао је Додик и додао да се дуго чекало на рехабилитацију овог магисталног пута који је био најферквентнији пут у бившој Југославији. 
 
Додик је навео да је сав терет изградње ауто-пута Бањалука - Градишка поднијела ова саобраћајница која је девастирана и због чега је била потребна рехабилитација.