Штампати
Састанак представника Министарства саобраћаја и веза и Путева Републике Српске
Датум: 30.08.2023

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић разговарао је данас са в.д. директора ЈП ''Путеви Републике Српске'' Миланом Дакићем и члановима Управе на тему реализације инфраструктурних пројеката и актуелних питања у овом предузећу.
 
На састанку је разговарано о санацији магистралних и регионалних путних праваца, санацији клизишта на више локација, пројектима изградње кружних токова у Српској и плановима у наредном периоду. Током састанка оцијењено је да је пословање предузећа ЈП ''Путеви Републике Српске'' стабилно, те да је ''Средњорочним планом пословања предузећа за период 2024-2026. године'' планирано издвајање 570 милиона КМ за бројне пројекте путне инфраструктуре Републике Српске.
 
''У текућој години планирано је улагање од 65 милиона КМ из властитих средстава за одржавање и заштиту путне мреже, 55,5 милиона КМ за реконструкцију изградњу нове путне инфраструктуре, а 51,8 милиона из програма јавних инвестиција Владе Републике Српске'', истакао је Дакић.
 
Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић навео је да је предузеће ''Путеви Републике Српске'' у сарадњи са Министарством саобраћаја и веза Републике Српске до сада реализовало бројне инфраструктурне пројекте, те да ће Министарство саобраћаја и веза и у наредном периоду подржати инвестиције које ће допринијети унапређењу саобраћајне инфраструктуре, модернизацији путних праваца и растерећењу саобраћаја у Српској.
 
Министар саобраћаја и веза Недељко Чубриловић и директор ЈП ''Путеви'' Милан Дакић оцијенили су да се реализација пројеката одвија планираном динамиком и у складу са роковима.