Штампати
Обилазак радова на изградњи новог моста у насељу Чесма у Бањој Луци
Датум: 31.08.2023

Милан Дакић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' д.о.о. Бања Лука заједно са Мирославом Јанковићем, вд извршним директором за техничке послове и сарадницима, те представницима Скупштине Града Бањалука обишао је радове на изградњи новог моста у насељу Чесма у Бањој Луци, гдје се упознао са досадашњом динамиком на градилишту, али и будућим плановима. 
 
Обзиром да је градња моста кренула средином ове године, јер је први дио године био кишовит, те радови нису могли да напредују, тренутна динамика извођења радова је на задовољавајућем нивоу. 
 
''Данас можете да видите да радови иду добром динамиком. Одлучили смо се да прво радимо десну страну корита ријеке Врбас. Ова инвестиција се финансира из средстава Владе РС, као и од стране ''Путева РС'', а град је тај који треба да ријеши имовинско-правне односе'', навео је Милан Дакић у обраћању медијима. 
 
У разговору са представницима Скупштине Града Бања Лука посебно је разговарано о питању рјешавања имовинско-правних односа, јер су за нови мост ријешени имовинско-правни односи и издата је парцијална грађевинска дозвола, док је поступак имовинско-правних односа за приступне саобраћајнице у току, а што је у надлежности града. 
 
''Потрудићемо се у наредном периоду да ту врсту проблема ријешимо како не би дошли у ситуацију да се закоче радови зато што Градска управа није била у стању да изврши експропријацију земљишта'', навео је Љубо Нинковић, предсједник Скупштине Града Бања Лука. 
 
Рок за извођење радова изградње новог моста преко ријеке Врбас је 36 мјесеци, а извођач радова су ''Мркоњићпутеви'' и ''Структура'' Јајце.