Штампати
Полагање завршног слоја асфалта на магистралном путу М II- 502, дионица Пале 2 –Подграб
Датум: 31.08.2023

Милан Дакић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ''Путеви Републике Српске'' д.о.о. Бања Лука заједно са представницима општине Пале и народним послаником Ацом Станишићем присуствовали су постављању завршног слоја асфалта на рехабилитованој дионици магистралног пута М II- 502, дионица Пале 2 –Подграб. Рехабилитација се изводила на дужини од 1900 метара, обухватила је Карађорђеву улицу од Основне школе ''Пале'' до касарне ''Милош Обилић''. 
 
''Дионица је реконструисана уз подршку Владе Републике Српске која је уложила милион КМ, а Влада Републике Српске жели у свакој општини и граду да уради инвестицију до два милиона КМ. Тако смо прије 20 дана завршили овакву инвестицију у Гацку, а данас на Палама'', навео је Милан Дакић . 
 
Дакић је посебно истакао да је у Републици Српској у току реализација 24 инвестиције, те да је поносан на та улагања када је у питању путна инфраструктура. 
 
''Предузеће ''Путеви Републике Српске'' и Влада Републике Српске желе да заједно са локалним заједницама раде овакве инвестиције, како би се побољшала путна инфраструктура'', нагласио је Дакић. 
 
Мирко Пандуревић, директор ''Романијапутева'' који су извођач радова, рекао је да је дионица од два километра била у јако лошем стању, те изразио задовољство урађеним и наду да ће ово предузеће имати више посла кога треба радити на овим просторима. 
 
Народни посланик Ацо Станишић захвалио је Милану Дакићу за разумијевање што је ова инвестиција уврштена у план пословања предузећа на чијем челу , те што се иста реализује у овој години. 
 
''Ово је само почетак рехабилитације путног правца Пале-Подграб. Инсистираћемо код директора ''Путева'' Дакића и Владе Републике Српске да у наредној години у буџету предвиде средства која би била уложена на територији општине Пале, ради побољшања саобраћајне комуникације'', навео је Станишић.  
 
Радови рехабилитације магистралног пута М II- 502, дионица Пале 2 –Подграб почели су 15.08.2023. године, а извођач је предузеће ''Романијапутеви''. Након постављања завршног слоја асфалта, слиједи постављање хоризонталне и вертикалне сигнализације, чишћење канала за одводњу воде, досипање банкина и израда вибрационих трака на пјешачком прелазу код Основне школе ''Србија''. Вриједност ове инвестиције износи 918.136 КМ.