Штампати
ЗАВРШНИ РАДОВИ НА МАГИСТРАЛНОМ ПУТУ М 6
Датум: 04.09.2023

Пројекат реконструкције магистралног пута М6, дионица Љубиње – Подврсник је у финалној фази извођења радова, преостало је још да се уради хабајући слој асфалта, чије постављање је већ започело, као и хоризонтална и вертикална саобраћајна сигнализација. Рок за извођење радова је до 15. 09. 2023. године. 
 
Укупна дужина дионице магистралног пута (М6) Љубиње – граница РС/ФБиХ (Подврсник) износи 13,5 км (13982,573 метара), а тренутно је у току реконструкција 5,6 км истог путног правца. 
 
Наставак реконструкције је у Плану јавних набавки ЈП ''Путеви Републике Српске'' за 2023. године, те је у току припрема техничке документације за расписивање Јавне набавке за избор најповољнијег извођача радова који испуњава квалификационе услове тендера. 
 
Укупна вриједност реконструције у дужини од 5,6 км, коју финансира ЈП ''Путеви РС'' д.о.о. Бања Лука, а чији се радови планирају завршити до 15.09.2023. године износи 3.588.958,57 КМ са ПДВ-ом. 
 
''Херцеговинапутеви'' ад Требиње добили су од Министарства саобраћаја и веза рјешење за обуставу саобраћаја. Обуставу саобраћаја провешће постављањем прописане саобраћајне сигнализације без угрожавања безбиједности саобраћаја, а у складу са ''Елаборатом привремене саобраћајне сигнализације за потребе регулисања саобраћаја у вријеме извођења радова на реконструкцији магистралног пута М6 Љубиње-Жегуља у дужини од 5,6 км''. Извођач радова је обавезан да постави и одржава привремену саобраћајну сигнализацију, те да је по завршетку радова уклони.