Штампати
Састанак представника ''Путева Републике Српске'' са ''Путевима Србије'' и ''Коридорима Србије''
Датум: 07.06.2024

У оквиру Првог Свесрпског сабора у просторијама ЈП „Путеви Србије“ у Београду одржан је састанак о пословно-техничкој сарадњи ЈП „Путеви Србије“ и „Коридора Србије“ д.о.о. са предузећима из Републике Српске - ЈП „Путеви РС“ д.о.о. Бања Лука и ЈП „Аутопутеви РС“, као и предузећима која се баве пројектовањем путева и извођењем радова из Републике Србије и Републике Српске, са циљем интензивирања и унапређења постојеће сарадње.  
 
Поред презентације свих досадашњих постигнућа, разматрано је јачање међусобне сарадње на подручју: развијања савремене мреже аутопутева, пројектовања, грађења, управљања и одржавања аутопутева, наплате путарине, информационих технологија, развоја безбедности и заштите животне средине. 
 
У име Министарства за саобраћај, грађевинарство и инфраструктуру Републике Србије присутнима се обратио в. д. помоћника министра за друмски транспорт, путеве и безбедност саобраћаја Мирослав Алемпић, док је исред Министарства саобраћаја и веза Републике Српске говорио помоћник министра за друмски саобраћај Драган Станимировић. 
 
Присутне су поздравили в.д. директора ЈП „Путеви Србије Зоран Дробњак и директор „Коридора Србије“ Александар Антић. 
 
Састанку су присуствовали и помоћници директора ЈП „Путеви Србије“ Миодраг Поледица и Иван Тејић, извршни директори свих Сектора ЈП „Путеви Србије“, “ в. д. директора ЈП „Путеви Републике Српске“ Милан Дакић са сарадницима, Синиша Гаврић, в.д. извршног директора за правне послове ЈП „Аутопутеви Републике Српске“ као и директори предузећа за пројектовање и извођење радова из Бање Луке, Источног Сарајева и Београда.  
 
Унапређење заједничке сарадње, размена искустава и знања је почетак новог, развојног периода у односима путне привреде Републике Србије и Републике Српске закључак је данашњег састанка као и заједничко покретање нових пројеката који ће допринети бољем повезивању, унапређујући транзитне токове роба и људи.